Betonfabriek-Langhout-BV
Slider tekst

Kwalitatief hoogstaande producten, in diverse formaten, kleuren en structuren.

B.V. Betonfabriek v/h Gebr. Langhout houdt zich bezig met het produceren van betontegels voor de groothandel. Met een klein team van vakmensen zijn wij in staat om zeer flexibel en klantgericht te werken. Wij zijn in staat om met moderne tegelpersen een kwalitatief hoogstaand product te produceren in diverse formaten, kleuren en structuren. Ons assortiment is geheel gericht op de inrichting van trottoirs, fietspaden, parkeerplaatsen en pleinen.

Lees Meer Offerte Aanvragen

Langhout Betonfabriek logo
Langhout Betonfabriek
Bedrijfsprofiel tekst

Bedrijfsprofiel

B.V. Betonfabriek v/h Gebr. Langhout houdt zich bezig met het produceren van betontegels voor de groothandel. Met een klein team van vakmensen zijn wij in staat om zeer flexibel en klantgericht te werken. Wij zijn in staat om met moderne tegelpersen een kwalitatief hoogstaand product te produceren in diverse formaten, kleuren en structuren. Ons assortiment is geheel gericht op de inrichting van trottoirs, fietspaden, parkeerplaatsen en pleinen. Onze producten worden geleverd in KOMO kwaliteit en voldoen aan de nen-en norm 1339 voor betontegels en nen-en norm 1338 voor betonstraatstenen. 

Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze site .


 

Historie:
Al sinds de oprichtingsdatum 1922 is ons bedrijf gevestigd aan de Leimuiderdijk 64 in Rijsenhout. Een familie bedrijf waar inmiddels de 3e generatie Langhout aan het roer staat. 
Van oorsprong is de firma Langhout een aannemersbedrijf gecombineerd met een productie van kleine betonartikelen. 
De 3 gebroeders Langhout, welke nog steeds genoemd worden in de huidige bedrijfsnaam, hebben vele jaren hun activiteiten beoefend in de regio Aalsmeer. Met transport over water werden diverse goederen vervoerd naar veelal tuinders en werden daar zelfs complete rookkanalen opgebouwd volgens een zelfontwikkeld prefab bouwsysteem. Ook diverse woonhuizen zijn er in deze regio gebouwd en zelfs ook een school. In de crisis jaren rond 1930 is de nadruk gelegd op de handel in bouwmaterialen. Ook aan de productie van bouwmaterialen werd een extra impuls gegeven. In 1947 werd de samenwerking van de gebroeders Langhout beëindigd. Jacob Langhout heeft het bedrijf voortgezet en het de naam Handel in bouwmaterialen N.V. v.h. Gebr. Langhout genoemd. In 1950 werd kort na het overlijden van Jacob Langhout het bedrijf voortgezet door C.D. Langhout. Hij heeft al in 1956 een nieuwe productiehal gebouwd. In deze hal werden met mallen en triltafels diverse betonelementen en betontegels gemaakt. Door de snel toenemende woningbouw steeg de vraag naar betontegels enorm. Eind jaren 70 werd het produceren van elementen op triltafels opgegeven en werd de nadruk gelegd op een volautomatische productie van betontegels.

  

In 1989 werd het aandelen pakket overgedragen aan de nieuwe generatie Langhout nl dhr J.D. Langhout en D.C. Langhout. Ook hebben zij de toen bestaande productie hal vervangen voor een geheel nieuwe waar tot op de dag van vandaag nog in geproduceerd wordt. Met het huidige moderne machine park staat langhout beton goed gesteld voor de toekomst.

  • 1922 Oprichtingsdatum.
  • 1930 Crisis handel in bouw mat.
  • 1947 Gebroeders uit elkaar voortgezet door J. Langhout.
  • 1950 Voortgezet C.D. Langhout.
  • 1956 Verplaatsing naar polder.
  • 1989 Voortgezet door D.C. Langhout en J.D. Langhout.
Langhout Betonfabriek logo
Langhout Betonfabriek

Instagram

@langhout_beton